Kazım Karabekir Ortaokulu

Vizyon: “Bizimle geleceğini çiz” Aldığı eğitimi yaşantısında uygulayabilen, yabancı dilleri öğrenmeye ilgi duyan, gelişime açık, bilim ve teknolojiyi takip eden, kendini ifade edebilen, toplumla uyumlu, iletişime açık, kendine güvenen, çevreye duyarlı, evrensel değerleri içselleştiren, geleceğe umutla bakan, yeni teknolojileri takip eden, Atatürk milliyetçiliği ile ilke ve inkılaplarına bağlı, laik, demokratik, görev ve sorumluluklarını bilen, toplum mutluluğuna katkı sunan bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Kurulduğumuz günden itibaren öğrencilerimiz, velilerimiz ile içerisinde bulunduğumuz toplum ve ülkemiz için faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Anayasamızda belirtilen temel değerler ışığında eğitim öğretim alanında sadece rakamlarla başarısı ölçülebilen değil, evrensel ilkelere bağlı olarak gelecek nesilleri yetiştirmeye gayret ediyoruz. “Bizimle geleceğini çiz” vizyonuyla hem öğrenci merkezli yaklaşımlar ve etkinliklerle kalıcı öğrenme için adımlar atıyor hem de saygı, sevgi ve birlikte yaşama arzusunu kaybetmeyen; geleceğe umutla bakan gençler yetiştiriyoruz.

Başarılar: 29 Eylül Sarıkamış´ın Kurtuluşu Şiir Yarışması İkinciliği (2021) Satranç Küçükler İl Birinciliği ve Üçüncülüğü (Kızlar - 2022) Satranç Küçükler Bölge Dördüncülüğü (Kızlar - 2022) Sarıkamış İlçe Müftülüğü Hadis Okuma Yarışması İlk Üç Derece (2022 - Ekim) Sarıkamış 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Kızlarda Üçüncülük (2022 - Ekim) Kars İl Geneli Voleybol Turnuvası Üçüncülüğü (2023) Sarıkamış İlçe Geneli Futbol Turnuvası İkinciliği (2023) Sarıkamış Alp Disiplini Küçük Kızlar Kayak Yarışmasında Birincilik (2024) Yıldız Kızlar Satranç Turnuvası Kars İl Birinciliği (2024) 23 Nisan İlçe Voleybol Turnuvası Kızlar Birinciliği (2024) 23 Nisan İlçe Voleybol Turnuvası Erkekler Birinciliği (2024)

Isınma: Doğal Gaz sistemi ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2022 LGS Tavan Yüzdelik Dilim ve Puan: 3,45 (444,4611) 2022 LGS Taban Yüzdelik Dilim ve Puan: 98,41 (180,6572)
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022 LGS kapsamında yapılan sınavın sonuçlarına göre okulumuzdan bir öğrencimiz ilk yüzde 4 dilim içerisinde yer alırken, üç öğrencimiz de yüzde 10-20 dilimleri arasında yerini aldı. Ayrıca yine aynı yıl 5 öğrencimiz Bursluluk Sınavı kazandı.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022 LGS Yerleştirme sonuçlarında da önemli atılım gözlemlendi. İki öğrencimiz sınav puanı ile Fen Lisesi, iki öğrencimiz yine sınav puanıyla Anadolu Lisesi'ne yerleşti. Sınavsız yerleştirmede de tercih yapan öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 40'ı ilk tercihlerine yerleşti.
Sportif Etkinlikler: Satranç Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Okul İçi Spor Turnuvaları
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://sarikamiskazimkarabekir.meb.k12.tr

Adres - İNÖNÜ MAH. SAİT PAŞA CAD. KAZIM KARABEKIR ORTAOKULU BLOK NO 3 SARIKAMIŞ / KARS

Yerleşim Yeri -

Ulaşım Okulumuza Sarıkamış merkezinden yaya olarak ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Sarıkamış merkezde yer almakta olup Kars il merkezine 55 km uzaklıktadır.