Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), zorunlu deprem sigortası poliçesi üretiminde kullandığı adres veri tabanı Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) ile tam uyumlu hale geliyor. Bu kapsamda "Adres Kodu" uygulaması başladı. Sizde 10 haneli adres kodunuzu öğrenebilirsiniz. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sorgulama ekranından bu yapılabiliyor. Peki bu kod nedir, nasıl alınır? İşte tüm soruların cevabı haberimizde.
(Kaynak: https://adreskodu.dask.gov.tr/sss.aspx)
Adres kodu Türkiye sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır ve her evin, işyerinin kendine özel bir adres kodu vardır.
Detaylı bilgi için İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Aks.html?pageindex=5
UAVT, adres kodlarının kayıtlı olduğu Ulusal Adres Veri Tabanı'nın kısa adıdır.
Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.
Muhtarlık tarafından verilen ikametgah adresi Ulusal Adres Veri Tabanı'ndan çekilmiş bir adres yapısıdır. Oturduğunuz ev için poliçe yaptırmak istiyorsanız ikametgah belgenizde bulunan adres bilgisi ile poliçe üretiminizi gerçekleştirebilirsiniz.
PTT'den aldığınız e-devlet şifresiyle giriş yaparak oturduğunuz konuta ait adres kodunuöğrenebilirsiniz.
Adres kodu, sadece bağımsız bölüme yani evinize ait özel 10 haneli bir numaradır. Evin sahibi değişse bile adres kodu değişmez.
Her evin adres kodu kendine özeldir ve ülkemizdeki tüm konutların adres kodu bulunmaktadır.
Her evin adres kodu kendine özeldir ve ülkemizdeki tüm konutların adres kodu bulunmaktadır.
Her evin adres kodu kendine özeldir ve ülkemizdeki tüm konutların adres kodu bulunmaktadır.
Adres kodu, adres bilgilerinin eksik ya da farklı ifade edilişinden kaynaklanan hatalı ve mükerrer poliçe üretiminin önüne geçilmesini sağlayacak bir sistemdir. Adresiniz üzerinde yapılacak tüm bilgi değişiklikleri (sokak, bina vb.) sistemden otomatik olarak güncellenebilecek.
En önemlisi ise herhangi bir depremde zorunlu deprem sigortalı konut hasar gördüğünde standart adres kodu sistemi sayesinde ilgili konutun yerini belirlemek ve hizmeti ulaştırmak kolaylaşacak. Bu da hasar yönetiminin daha da hızlı ve etkin hale getirilmesine imkan tanıyacak.
1 Mart 2013 itibariyle bütün zorunlu deprem sigortası poliçeleri Ulusal Adres Veri Tabanı üzerinden üretilmeye başlandı. Adres kodu olmadan poliçe üretimi yapılamıyor.
Adresinizi doğru verdiğiniz takdirde adres kodunuz poliçeniz üzerine otomatikman düşer. Ayrıca bir işlem yapmak zorunda kalmazsınız.
Adresinizle ilgili bir hata varsa doğru adresinizi ve adres kodunuzu muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Adres kodunuzu ücretsiz öğrenebilirsiniz.
Kaynak: https://adres.nvi.gov.tr/VatandasIslemleri/AdresSorgu